söndag 23 september 2012

Ett stort litet projekt


Vi skulle bara fixa till en ny dropplist över köksfönstret på norrgaveln. Eller heter det vattbräda? I alla fall den som sticker ut ovanför fönstret och leder regnvatten utåt, istället för inåt mot fasaden. Ett lagom projekt en söndagförmiddag. Det enda som behövdes var att vi tog bort läkten som gick ner lite över den gamla brädan. Sedan var det bara att mäta, såga lite och spika fast alltihop igen. Men, så lätt skulle det såklart inte bli. Det räckte inte med att ta bort läkten, även fasdbeklädnaden satt ivägen så den fick vi också ta loss. Och då gick hälften av de brädorna sönder, för de var helt murkna. Så då fick vi leta reda på lite lämpliga brädor, såga till dem, snedsåga nederkanten och måla dem för att sedan återställa alltihop igen. Men nu är det klart, även om det tog lite längre tid än vi tänkt oss. Och timret såg fint ut, och det var ju bra att veta!

2 kommentarer:

  1. Vi funderar också på den där brädan nu när vi panelar om ena gaveln. Vi är dock inte där än. Igår vindtätade med svart vindpapp. Och jag ser att ni inte verkar ha vindtätning. Är det inte dragigt och kallt?

    SvaraRadera
  2. Nej, det verkar inte finnas vindpapp någonstans på huset så vitt vi har kunnat se. På nedre botten sitter det någon slags skivor invändigt, under tapeterna, och de verkar ta bort allt drag, för huset känns väldigt tätt och varmt. På vinden har vi satt vindpapp på insidan nu när vi håller på att göra iordning den. Men när vi tar ner hela panelen på norrgaveln för att åtgärda rötskadan i timmerstommen(förmodligen till sommaren) så kommer vi att sätta vindpapp innan vi återställer allt igen.

    SvaraRadera