måndag 10 februari 2014

Vårvinter


När vi åkte hemifrån var det barmark överallt men i vår lilla by låg det ganska mycket snö kvar. Något sparkföre var det tyvärr inte, gruset hade trängt upp genom islagret på vägen.


Det mesta av snön hade redan rasat ner från taket, men det allra sista for ner mitt i natten. Det låter riktigt rejält, när man sover med huvudet precis under snedtaket...


Snön från ladan hade också rasat. Den låg som ett tungt, blött, halvfruset berg framför alla tre dörrarna. Det var bara att skotta. Tur att jag gillar snöskottning!


På fredagskvällen när vi kom såg det ut så här. Dagen efter gick vi runt på tomten och lyssnade på fågelsång och takdropp. Är det vinter eller är det vår? (Okej då, det är ju bara februari, men jag läääääängtar till våren)!

Efter en promenad i lördags med fikapaus nere vid ån, gick vi hem och jag tog en dusch. När jag var färdigduschad var det så konstigt för pumpen slutade inte gå. Hm, mysko. Förklaringen blev dock tydlig när vi öppnade dörren in till pumprummet under trappan. Vattnet sprutade ur ett trasigt rör/trasig koppling. Det var bara att dra ur sladden till pumpen, torka upp så mycket vatten vi kunde, packa och åka hem till stan. Röris bokad och kommer till veckan. Alltid händer det något när man har ett gammalt hus.

1 kommentar:

  1. Så fint huset ligger vid grusvägen.
    Och ja, nu är det vårvinter.
    Och tur att vattnet gick att stänga av :-)

    SvaraRadera