lördag 11 juli 2009

Jag lär mig att rippla

Igår kväll tog jag tag i ett av mina planerade projekt. Jag har länge velat lära mig vågvirkning. Det ser så läckert ut! Jag använder mönstret som Attic24har gjort. En utmaning till att börja med, men redan efter ett par rader flyter det på i rogivande sekvenser om fyra. Ett, två, tre, fyra, ett, två, tre, fyra.

Här hittar du hennes mönster: http://attic24.typepad.com/weblog/neat-ripple-pattern.html

Första raden var riktigt pillig, och någonstans på vägen har det smugit sig in ett fel för jag borde haft en maska kvar efter den sista fyrsekvensen och det hade jag inte. Men strunt i det, jag gjorde en extra stolpe bara så var problemet löst!

För mig är det också en utmaning att inte ha en plan för färgerna. Jag brukar ha en rytm, en upprepning i de färger jag använder. Men nu har jag bestämt mig för att vara lite crazy och helt enkelt börja med en färg och inte bestämma mig för nästa färg förrän det är dags att byta! Det går ganska bra. Men det är svårt. (Kontrollfreak? Jag? Nähä!)

Till det här första försöket har jag tagit garn jag hade hemma. Det är Soft Cotton från Järbo och jag använder virknål 3,5. Till det "riktiga" projektet ska jag använda ett annat garn. Vet inte riktigt vilket än, men det måste finnas i många starka färger, dock något mer dämpade än detta. Tror att den här provripplingen ska få bli en Gladväska. Alltså en färgstark, kul väska som man bli glad av.

Apropå det så håller jag på att avsluta en annan väska. Den är också inspirerad av Attic24. Du hittar den här: http://attic24.typepad.com/weblog/crochet-bag.html. Det saknas bara handtag och några blommor. Och lite montering så klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar