söndag 20 februari 2011

Hallen är quick-fixadHallen är färdigmålad med Ottossons Ljusgrå.


Den gamla mattan är utslängd. Som tur var låg den löst ovanpå spånskivorna, utan klister. Spånskivorna var torra och fina, helt utan gamla fuktfläckar.

Under spånskivorna finns ett trägolv! Vi kunde inte få upp spånskivorna utan att bryta sönder dem men en liten tjuvtitt kunde vi få i alla fall. Tjuvtitten räckte för att inse att det måste isoleras under golvet om vi någon gång ska kunna ta fram orginalgolvet. Kalluften strömmade upp när vi kröp nära för att få ett par bilder. Spånskivorna får ligga kvar ett tag till.

Ovanpå spånskivorna lade vi in en ny plastmatta. Jo, vi vet att det inte är något superval för ett 140 år gammalt hus, men det här är ju som sagt en tillfällig lösning. Vi har helt enkelt inte råd och tid att göra allt ordentligt nu på en gång. Den nya plastmattan är vald för att se modern ut. Vi vill inte ha något som ska låtsas vara på riktigt. Är det nu ändå modernt och malplacerat så kan det få synas. Tycker vi.


Ovanpå plastgolvet ligger nu en trasmatta i en massa starka, glada färger. Vi kan ju inte bara ha grått överallt. Lite färg här och var skadar nog inte. Lite mer småpyssel så känns hallen fräsch och välkomnande och kan få hänga med några år till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar