torsdag 28 april 2011

KompostNär vi städade ladan passade vi på att ta en närmare titt på brädorna som stod där inne lutade mot en vägg. De flesta var bättre (eller sämre) begagnade och inget vi skulle kunna göra så mycket med. I huset vill säga. Men som kompostvirke blev de alldeles strålande!

Med lite fantasi knåpade vi ihop ett plank att ha som baksida. Riktigt fint faktiskt med de olika avflagnade vita, grå och svarta plankorna. Smälter in i trädgården mycket bättre än nya, alldeles hela plank skulle ha gjort. Sedan snickrade vi kortsidor och två avdelare så att komposten får tre fack.


Tyvärr hade vi inte tillräckligt med lite tunnare plankor så att vi kunde såga till ett antal korta bitar som ska fungera som framsida på kompostfacken. Man trär i dem i spår och kan därför lätt ta bort dem för att komma åt att tömma eller vända ett fack och låta de andra vara. Vi tänker också klä facken med plast på insidan för att fukten ska bibehållas (med ordentliga lufthål förstås), men sedan är det bara att börja kompostera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar