lördag 23 april 2011

Småfix


Inte världens bästa bild men vi hittade ett enormt getingbo på övervåningen när vi lyfte bort en skiva för att undersöka om vi hade fuktproblem vid en ventil. Det getingboet är nu borttaget och ligger i en säck på tippen. Mycket bättre ställe för ett getingbo enligt oss.


Mamma har börjat riva gamla tapeter i Undantaget. Hon har himla kul där hon står med sin osthyvel (!) och skrapar. Äntligen varmt och torrt nog för att sätta igång med lilla huset.


Hängmattan är upphängd och provlegad. Underbart om än lite kallt än så länge. Men med ett par yllesockar och en stor filt låg man som en varm, blå kåldolme och gungade!


Några oväntade fynd gjordes i trädgården när vi krattade undan de värsta grenarna och största lövhögarna.


Undrar om tänderna ovanför hör ihop med nappen?


Rosen har blivit lite lägre. Ganska mycket lägre faktiskt. Den var så himla hög och mådde inget vidare. Ungefär tre meter upp i luften fanns lite blad, men annars var det bara en massa kala pinnar. Kanske kan den få ett nytt, lite lägre och vackrare liv?


Det här vet vi inte riktigt vad det är, men det är i alla fall mycket mindre av den nu. Den består av en massa pinnar och de som finns kvar har fina knoppar och ser ut att må bra. Vi har tagit bort ett oräkneligt antal döda pinnar, hoppas att det var rätt.


Och så har vi påskpyntat, både inne och ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar