lördag 21 maj 2011

En glad överraskning!I lilla huset, som vi har döpt till Undantaget, visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta när vi rev ner de gamla sunkiga tapeterna och illaluktande masonitskivorna. Ganska enkla plankväggar var troligast, hade vi fått veta, eftersom huset varit snickarverkstad och man inte lade pengar på dyrbart, tjockt timmer till så pass enkla hus förr i tiden. Men...

...titta vilken fin, timrad vägg och vilken fin murstock som tittade fram när vi hade kofotat lite bland masoniten! På några timmerstockar kan man läsa namn, skrivna ganska yvigt med blyert. Bland annat har Karl Wictor (han som inte stavade så bra) skrivit sitt namn där.


Det gamla köket har åkt ut för att vi skulle kunna komma åt att byta isolering bakom det. Delar av köket ska dock återanvändas. Nu funderar vi som bäst på hur vi ska göra med väggarna. Vindpapp, isolering och sedan pärlspont? Eller har någon något annat förslag? Som isolering har vi tittat på Isolina och Vital. Vital verkar ju onekligen lite enklare att arbeta med. Vet inte hur mycket det skiljer i kostnad heller. Beror ju på tjocklek också förstås och hur tjockt ska man ha? Undantaget ska fungera vår, sommar, höst, men kommer inte att användas på vintern. Tror vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar