söndag 3 juli 2011

Badrummet är invigt!När vi köpte vårt gamla hus fanns ett badrum. Det var mycket grönt och ganska smalt men där fanns det vi behövde. Tyckte vi. Det tyckte inte besiktningsmannen. Han tyckte till exempel att täta ytskikt var en bra grej i ett badrum. Och en matta i duschen som inte låg lös runt avloppet. Vid närmare eftertanke höll vi med honom.

Bredvid badrummet fanns en kattvind. Där fanns ett mycket fint fönster och några musfamiljer. Vi tyckte att vi hade mer rätt till det lilla fönstret och utrymmet på vinden än mössen. Det är ju trots allt inte de som betalar lånen. Så sagt och gjort, vi skaffade den hjälp vi behövde, för badrum ville vi inte bygga själva, ritade om badrummet så att det nya blev större med hjälp av kattvinden och hux flux hade vi ett nytt badrum!


 Vi är mycket nöjda med resultatet. En del grejer kvarstår visserligen, men det tänkte vi ha som vinterprojekt. Taket och snickerierna ska målas, men det gör vi när träet är som torrast i januari-februari. Vi tänkte också sätta en bänkskiva över tvättmaskinen och en bit bort mot fönstret. Under bänkskivan ska vi ha förvaring gömd bakom ett tjusigt förhänge. Gardiner för fönstren måste också till. Det nya låga fönstret som tidigare satt inne på kattvinden sitter precis så att man ser den som sitter på toa nerifrån trädgården. Inte helt bekvämt om man säger så. Och sist men inte minst. Vi letar med ljus och lykta efter en gammal mangelkorg. Det vore himla bra när man ska bära tvätten nerför trapporna för att hänga ut den. Men var finns de att få tag på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar