måndag 4 juli 2011

FärgtestVi började ju för ett tag sedan måla om huset i Falu ljusröd, med linolja. Men det räckte inte som förändring tyckte vi, utan bestämde oss för att ta bort de svarta detaljerna på huset. Vindskivor, knutar och fönsterfoder ska nu istället bli grå, med en liten dragning åt blått. Vi vet att det som är vanligast nu är en dragning år grönt, men vi har bestämt oss för kimrök i alla fall. Färgen vi ville ha fanns såklart inte färdigblandad, men vår leverantör av livsnödvändiga hussaker, Ovolin i Örebro, blandade en provburk åt oss med den nyans vi ville ha. Idag har vi prövat färgen på ett fönster och en knut för att se hur den såg ut "på riktigt". Färgprovslappar i all ära, men de säger inte alltid så mycket om verkligheten.


Så här ser det ut efter en strykning. Vi är mycket nöjda! Precis vad vi tänkt oss. Det var mulet idag, vi ser fram emot att se färgen i solsken också.


På rekommendation bytte vi från Ottossons som vi använt inomhus till E&C Lasol för utomhusmåleriet. Efter lite läsning på några bloggar valde vi att måla med färgen outspädd. Kanske räcker det med två strykningar? Vad kan gå fel om man inte spär färgen först? Det är en djungel med alla olika åsikter om hur man ska och inte ska göra. I framtiden (läs nästa år) tänker vi oss guldockra på fönstren och dörrarna också. Men det får bli när en del annat är klart. Det får finnas gränser för hur mycket man vill jobba på semestern!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar