söndag 17 februari 2013

Vårlig pelargonöversyn


Idag samlade jag ihop alla husets pelargoner. Det var dags för den årliga och vårliga översynen. Av de 30 krukor jag hade är det nu bara 19 stycken kvar. En del hade helt enkelt dött den bleka döden under vintern och några andra har jag samplanterat i lite större krukor. Skönt med lite färre pelargoneländen tycker en del. Skönt med lite mer plats för nya pelargoner tycker andra. Så olika kan man se på tillvaron tydligen!
Nu står de minsta och ynkligaste i det bästa fönstret. Här brukar pelargoner trivas och frodas. De andra får samsas om utrymmet i några andra fönster, de flesta står i hörnet bakom min fåtölj. Om ett par veckor är det dags för gödning och några långa, rangliga saker ska knipsas av. Då får jag fler sticklingar som också ska få plats. Några sticklingar blev det redan idag, men de andra får vänta lite till.


4 kommentarer:

 1. Är det svårt med pelargoner? Min mamma är också duktig med dem, men hos mig verkar de inte alls trivas :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag tycker inte att pelargoner är svåra. Många zonalsorter verkar kunna klara det mesta. Utom för mycket vatten, då dör de. (Jodå, jag har prövat).

   Radera
 2. Påminner mig om att det är dax att ta fram och plantera om mina pelargoner som jag hoppas har överlevt i matkällaren,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt med en matkällare så man kan ställa undan pelargonerna över vintern. Mina står framme året runt och det går oftast bra, men de ser ju inte så kul ut precis i slutet av vintern...

   Radera