lördag 4 januari 2014

Finare fönster

I väggen vi har byggt upp in till sovrummet byggde vi in ett fönster, både för att få in mer ljus i sovrummet och för att få ljus i den lilla hallen som finns mellan sovrummet och badrummet. Fönstret hittade vi i vårt ena uthus. Nyårsveckan har jag tagit bort det gamla kittet (och gjort några sprickor i glaset) och kittat om. 


Det var lite lurigt att kitta med de konstiga arbetsvinklar det blev eftersom fönstret redan sitter på plats, men det gick rätt bra ändå för att vara mitt första försök.


När kittet hade fått torka ett dygn målade jag fönstret en första omgång. Det var svårare än att kitta tycker jag. Det där med att man ska måla 1-2 mm utanför kittkanten och få till en snygg kant... Men det finns ju alltid rakblad.


Andra sidan på fönstret har såklart också målats. Här ovanför ser man ungefär hur fönstret kommer att se ut inne i sovrummet. Än är det bara målat en gång med den gröna färgen och det saknas fönsterfoder, men man kan ju i alla fall se vartåt det lutar.


Det stora fönstret i sovrummet har också fått lite grön färg även om det inte syns så bra på den här bilden. Även här saknas foder runt fönstret.


Badrumsfönstret har också fått lite grön färg. Även här behövs det fler lager i framtiden, men jag är på väg mot färdigmålade fönster!

Vi hade tänkt måla själva fönstren vita, som det ser ut på bilden ovanför, men nu när jag har sett den gröna färgen så börjar jag tro att det kanske skulle vara finare att måla hela alltet grönt? Eller blir det för mörkt?Vad tror ni? Alla tankar och åsikter mottages tacksamt.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Ett råd är att ta en spackelspade och dra med fönsterskrapan (rakbladet) emot, då blir färgkanten rak.
  Stina

  SvaraRadera
 2. Tack Stina! Har funderat lite på vad jag kan ha i gömmorna som är lagom att ha som stöd när det blir dags att fixat till kanterna, och en spackelspade har jag ju. Ska testas.

  SvaraRadera
 3. Vilket fint jobb ni gör i huset! Tycker att det ser fint ut med grönt runtom och vitt på själva fönstret.

  SvaraRadera