fredag 3 januari 2014

Fönsterbräda

Vid golvet i vårt nya sovrum finns ett fint litet fönster. Tidigare såg man det inte inifrån eftersom det låg inne på en krypvind, men nu är det en fantastisk detalj i sovrummet, både för att det är så vackert och för ljusinsläppet det ger. Tyvärr fanns det en väldigt grov, ful skarv mellan två stockar just vid fönstret, där det stack fram lite sågspånsisolering och vindpapp. Ute i ladan hittade jag en tunn, hyvlad plankbit som jag inte riktigt vet vad den har använts till. Tröskel kanske? Den var en dryg meter lång och avfasad längs med ena långsidan.  På tre ställen tvärs över kan man se att det suttit något eftersom det är ljusare ränder där. Dessutom finns hål där jag har satt handsmidda spikar nu. (Även om några hål faktiskt inte gick helt igenom plankan). Numer är plankan något kortare och tjänstgör som fönsterbräda mellan golvet och det lilla fönstret.

2 kommentarer:

  1. Blev riktigt snyggt! Tycker det är extra roligt att snickra när man kan använda gamla plankbitar och ge dem nytt liv.

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja, jag håller med om att det känns roligt att kunna återanvända gamla saker, framför allt i ett sådant här gammalt hus som är byggt så från början. Överallt ser man spår av "man tager vad man haver". Vi fortsätter gärna i den andan när det går.

    SvaraRadera